زناشویی
خانه / admin

admin

وبینار بازآموزی عفونتهای قارچی سطحی و جلدی

اولین وبینار قارچ شناسی پزشکی از طرف انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی در تاریخ ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ برگزار می شود. در روز نخست بیماریهای قارچی سطحی پوست شامل پیتریازیس ورسیکالر، اریتراسما، درماتیت سبوروئیک، تریکومایکوزیس و تشخیص های افتراقی با آنها توسط دکتر محمد قهری مورد بحث قرار می …

توضیحات بیشتر »

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی (۴)

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی بخش چهارم   آزمایش‌های اندازه‌گیری آنتی‌ژن‌ها و مواد متابولیکی (متابولیت‌ها) آزمایش‌های اندازه‌گیری آنتی‌ژن‌های قارچی یا محصولات متابولیکی در سرم یا سایر مایعات بدن یک روش مستقیم برای تشخیص سرودیاگنوستیکی عفونت‌های مهاجم قارچی است. در سالیان اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در این زمینه انجام گردیده است، …

توضیحات بیشتر »

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی (۳)

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی بخش سوم   شناسایی کپک‌ها شناسایی کپک‌ها اصولاً بر اساس مشخصات مرفولوژیک آنها انجام می‌گیرد و شامل ویژگی‌های ظاهری کلنی و مرفولوژی میکروسکپی است. رشد قابل مشاهده بر روی محیط‌های آگار در مورد زیگومیست‌ها معمولاً در طول ۱ تا ۵ روز و در مورد …

توضیحات بیشتر »

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی (۲)

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی بخش دوم   با توجه به روند رو به افزایش دامنه‌ی ارگانیسم‌های پاتوژن، عفونت‌های مهلک بیش از گذشته گزارش می‌شوند. امروزه روشن شده است که هیچ ارگانیسم قارچی غیرپاتوژنی وجود ندارد و عملاً هر ارگانیسم قارچی می‌تواند در یک میزبان دارای اختلال در سیستم …

توضیحات بیشتر »

آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی (۱)

  آزمایشگاه تشخیص پزشکی و قارچ‌شناسی کلینیکی بخش نخست مقدمه با روند رو به افزایش شعاع پاتوژن‌ها، عفونت‌های خطیر بیش از گذشته گزارش می‌شوند (جدول ۱). امروزه روشن شده است که هیچ قارچ غیرپاتوژنی وجود ندارد و عملاً هر ارگانیسم قارچی می‌تواند در یک میزبان دارای اختلال در سیستم ایمنی …

توضیحات بیشتر »

Clinical and mycological characteristics of keratitis caused by Colletotrichum gloeosporioides: A case report and review of literature

Case Report Clinical and mycological characteristics of keratitis caused by Colletotrichum gloeosporioides: A case report and review of literature Alireza Izadi1, Mohammad Soleimani2, Roshanak Daie Ghazvini1, Seyed Jamal Hashemi1, Mohssen Gramishoar1, Kazem Ahmadikia1, Mehdi Aminizadeh2, Mohammad Ghahri3, Zohre Abedinifar3, Aleksandra Barac4, Sadegh Khodavaisy1 ۱ Department of Medical Parasitology and Mycology, …

توضیحات بیشتر »

یادواره استاد دکتر فریده زینی

همه می پرسند، چیست در زمزمه ی مبهم آب چیست در همهمه ی دلکش برگ چیست در بازی آن ابر سپید روی این آبی آرام بلند… که تو را می برد این گونه به ژرفای خیال من به این جمله نمی اندیشم به تو می اندیشم، ای سراپا همه خوبی! …

توضیحات بیشتر »

چالش‌های آزمایشگاهی تشخیص عفونت‌های قارچی

آزمایش هیستوپاتولوژیک بافت‌ها برای نشان دادن حضور ارگانیسم قارچی، یک ابزار مهم در تعیین معنی‌دار بودن کشت‌هایی است که مثبت شده‌اند؛ بدین معنی که تهاجم قارچی در بافت‌ها و عروق نشان داده می‌شود و نیز واکنش بافتی نسبت به قارچ، مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، همچنین در شرایطی که ارگانیسم قارچی …

توضیحات بیشتر »

آزمایش پوست با چراغ وود

چراغ وود در سال ۱۹۰۳ توسط رابرت ویلیام وود اختراع شد و اولین کاربرد آن در درماتولوژی در سال ۱۹۲۵ برای تجسس عفونت قارچی مو بود. چراغ وود دارای تابش نور فرابنفش با طول‌موج ۲۹۰ الی ۳۲۰ (UVB) و یا طول‌موج بین ۳۲۰ الی ۴۰۰ و به‌طور متوسط ۳۶۵ نانومتر …

توضیحات بیشتر »

اصول و روش‌های نشان دادن قارچ‌ها در نمونه‌های کلینیکی (۹)

ارزیابی کشت‌های قارچی ۱/۱۱- ارزیابی نتایج کشت‌ها کارساز بودن نتایج هیستوپاتولوژی و کشت به خصوصیات و ویژگی‌های مربوط به نمونه و بیمار بستگی دارد. تأثیر بالقوه‌ی نتایج بر روی مراقبت از بیمار در مورد نمونه‌هایی که از محل‌های (در حالت نرمال) استریل بدست می‌آیند و یا از طریق بیوپسی‌های بافتی …

توضیحات بیشتر »