زناشویی
خانه / اطلاعات پزشکی و آزمایشگاهی

اطلاعات پزشکی و آزمایشگاهی

سرطان پستان

  سرطان پستان یا سرطان سینه به نوعی سرطان گفته می‌شود که از بافت پستان آغاز می‌شود. اگرچه مردان نیز به این سرطان مبتلا می‌شوند اما احتمال آن در زنان ببیش از صد برابر است. علائم سرطان پستان شامل وجود یک توده در پستان، تغییر شکل پستان، گودی پوست، ترشح مایع از نوک پستان، یا پوسته شدن قسمتی …

توضیحات بیشتر »

چگونه کلسترول خوب یا HDL را افزایش دهیم؟

کلسترول در اصل یک چربی ضروری برای بدن است که بطور طبیعی توسط کبد تولید شده و موجب تولید و تشکیل سلولها و آزادسازی هورمونها می شود. دو نوع کلسترول در بدن وجود دارد که تحت عنوان “کلسترول خوب” یا HDLکه مخفف لیپوپروتئین با چگالی بالا و “کلسترول بد” یا …

توضیحات بیشتر »

روشهاي بهداشتي و درماني پيشگيري از توكسوپلاسموز مادرزادي

توكسوپلاسموز مادرزادي به علت آلودگي مادر به انگل توكسوپلاسما گونديي ( T. gondii )  در طول دوران بارداري ايجاد مي شود. در صورت ابتلاء مادر ؛ ۴۰ % احتمال دارد كه نوزاد نيز مبتلا شود و از بين نوزادان مبتلا ؛ ۱۵ % دچار صدمات باليني شديد مي شوند. صدمه …

توضیحات بیشتر »

شپش سر (پدیکولوز)

شپش سر يك مشكل بهداشتیِ شايع است. شپش ها حشرات انگلي كوچك و خاكستري رنگي هستند كه روي پوست سر انسان زندگي مي كنند. طول بدن يك شپش بالغ حدود یک تا سه ميلي متر است. اين حشرات توانايي پرواز يا جهيدن يا نفوذ به درون پوست سر را ندارند ولي …

توضیحات بیشتر »

آلفافیتوپروتئین و کارسینوامبریونیک آنتی ژن

آنتی ژنهای اونکوفتال پروتئینهائی هستند که در طول دوره ی جنینی تولید میشوند و شامل آلفافیتوپروتئین (alfa fetoprotein) و کارسینوامبریونیک آنتی ژن (carcinoembryonic antigen) میباشند. غلظت آلفافیتوپروتئین سرم در افراد بالغ سالم بطور طبیعی کمتر از ۱۰µg/l است. در طول حاملگی آلفافیتوپروتئین زن باردار از هفته ی ۱۲ حاملگی شروع …

توضیحات بیشتر »

آنتي ژن ويژه پروستاتي (PSA)

Prostate Specific Antigen مقدمه بيماري سرطان بالقوه درمان پذير است به شرط آنكه در مراحل اوليه تشخيص داده شود و درمان سريعا آغاز گردد. بايد توجه داشت كه عوارض و علائم باليني بعد از تغييرات ميكروسكپي در عضو مربوطه بروز  مي كنند و اين در حالي است كه قبل از …

توضیحات بیشتر »

تشخیص دیابت بارداری

معیارهای ۲۰۱۴ انجمن دیابت آمریکا مقدمه شیوع جهانی دیابت بارداری در حال افزایش است و شیوع آن در کشورهای خاورمیانه همسو با افزایش شیوع دیابت بیش از سایر کشورهای دنیا می باشد و این مسئله بدلیل پیامدهای این اختلال بر سلامت مادر و جنین در خلال بارداری و پس از …

توضیحات بیشتر »

دیابت

دیابت یک بیماری نیست بلکه به گروهی از اختلالات متابولیک اطلاق میشود که با هیپرگلیسمی (بالا بودن مقدار قند خون) مشخص میشوند که خود ناشی از هرگونه نقص در ترشح انسولین، عمل انسولین یا هردو باشد. هیپرگلیسمی مزمن در دیابت با آسیب، اختلال و از کارافتادن درازمدت اندامهای گوناگون بخصوص …

توضیحات بیشتر »

مروری بر بیماریهای آمیزشی

مقدمه بیماریهای مقاربتی ممکن است توسط ویروس،  انگل یا باکتری ایجاد شوند. این میکروارگانیسم ها می توانند وارد بدن شده و پوست، مخاط واژن، مقعد، مجرای ادرار، دهانه رحم، چشم، دهان و حلق را آلوده کنند. زنان بیشتر از مردان به بیماریهای آمیزشی مبتلا می شوند وتشخیص اینگونه عفونتها در …

توضیحات بیشتر »

غلظت خون بالا (پلی سیتمی) چیست؟

غلظت خون بالا (پلی سیتمی) حالتی است که در آن تعداد سلول های قرمز موجود در خون افزایش می یابند. افراد مبتلا به غلظت خون بالا سلول های قرمز یا هموگولوبین و یا هماتوکریت بیشتر از حد معمول در خون خود دارند. غلظت خون بالا می تواند ناشی از افزایش تعداد …

توضیحات بیشتر »