زناشویی
خانه / مقالات / ماهنامه اخبار آزمایشگاهی / روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی

روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی

روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی (بخش پایانی )

آزمایش تولید لوله‌ی زایا (پدیده‌ی رینولد- برود) اصول: بیش از ۹۰% گونه‌های آلبیکنس که از نمونه‌های کلینیکی جدا می‌شوند قادر به ایجاد لوله‌ی زایا هستند. مخمر به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و درون سرم نگهداری می‌شود. کاربرد: به‌منظور تشخیص سریع گونه‌ی آلبیکنس از سایر …

توضیحات بیشتر »

روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی (۳)

انواع نمونه‌ها خون و مغز استخوان خون: آماده‌سازی محل جمع‌آوری خون به‌منظور جلوگیری از آلودگی میکروبی و مقدار خون جمع‌آوری شده از فاکتورهای مهم در تهیه‌ی این نمونه برای کشت هستند. برای این منظور محیط‌های کشت اختصاصی قارچ‌ها و یا لوله‌های لیز- سانتریفیوژ توصیه می‌شوند. دستورات شرکت سازنده‌ی محیط کشت …

توضیحات بیشتر »

روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی (۲)

نکاتی در مورد شرایط نگهداری محیط‌های کشت قارچ‌شناسی – درجه حرارت مطلوب برای جداسازی اغلب قارچ‌های پاتوژن از نمونه‌های بالینی ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. اسپوروتریکس شنکئی از موارد استثنا بوده و در دمای ۲۷ یا ۲۸ درجه بهتر از ۳۰ تا ۳۵ درجه رشد می‌کند. – استفاده از دمای اتاق …

توضیحات بیشتر »

روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی (۱)

مقدمه و کلیات از آنجا که سلول‌های قارچی بسیار بزرگ‌تر از باکتری‌ها هستند، در مقادیر و تعداد اندکی در بافت حضور دارند و با توجه به ماهیت رشته‌ای آنها، در یک ارگان یا ارگان‌های اندکی و نیز در بخش‌های محدودی از آن ارگان‌ها لوکالیزه می‌شوند. پیرو این مسئله هنگامی‌که بافت …

توضیحات بیشتر »