زناشویی
خانه / مقالات / ماهنامه اخبار آزمایشگاهی / روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی / روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی (بخش پایانی )

روش‌های کنترل کیفیت در قارچ‌شناسی کلینیکی (بخش پایانی )

آزمایش تولید لوله‌ی زایا (پدیده‌ی رینولد- برود)

اصول: بیش از ۹۰% گونه‌های آلبیکنس که از نمونه‌های کلینیکی جدا می‌شوند قادر به ایجاد لوله‌ی زایا هستند. مخمر به مدت ۲ تا ۳ ساعت در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد و درون سرم نگهداری می‌شود.

کاربرد: به‌منظور تشخیص سریع گونه‌ی آلبیکنس از سایر گونه‌ها بکار می‌رود.

کنترل کیفی آزمایش:

  • تولید لوله‌ی زایا تحت تأثیر آلودگی باکتریائی است، بنابراین لازم است برای انجام آزمایش از کشت‌های آلوده استفاده نشود.
  • میزان ارگانیسم تلقیحی، محیط کشت و درجه حرارت انکوباسیون در نتایج آزمایش مؤثر است. سرم انسان یا حیوان آزمایشگاهی برای انجام آزمایش مناسب است.
  • بالاترین میزان تشکیل لوله‌ی زایا با تلقیح ۱۰۰۰۰۰ الی یک میلیون سلول در هر میلی‌لیتر حاصل می‌شود. افزایش تعداد سلول باعث کاهش قابلیت تولید لوله‌ی زایا می‌گردد.
  • هنگام آزمایش، واریته‌ی شناخته‌شده‌ی آلبیکنس را که ایجاد لوله‌ی زایا می‌کند به‌عنوان شاهد مثبت و از کاندیدا تروپیکالیس به‌عنوان شاهد منفی استفاده می‌شود. در صورتیکه شاهد مثبت لوله‌ی زایا ایجاد نکرد و یا شاهد منفی لوله‌ی زایا تولید نمود، آزمایش بی‌ارزش تلقی خواهد شد.
  • برای انجام آزمایش از سرم تازه باید استفاده شود و سرم‌هایی که در یخچال نگهداری شده‌اند برای آزمایش مناسب نیستند.

جهت دانلود و مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

اصول و روش های نشان دادن قارچ ها در نمونه های کلینیکی (۷)

روش‌های میکروسکپی نمونه‌های قابل قبول برای آزمایش مستقیم میکروسکپی بافت و آسپیره‌های بدست‌آمده از نواحیی …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *